• winoah4

Water, een bron van leven

Over de gehele loop van de evolutie hebben we nooit echt het water verlaten omdat we het in ons lichaam dragen.


Wij zijn water

99% van de moleculen in het menselijk lichaam zijn watermoleculen. Ons lichaam bestaat uit ongeveer 70% water, ons brein bestaat tot 80% uit water, terwijl ons bloed en plasma ongeveer uit 90% water bestaan, tanden bestaan uit 10-13% water, nieren 83%… Water is het belangrijkste bestanddeel van cellen, weefsels en lichaamsvloeistoffen.


Blijf gehydrateerd -blijf gezond.

Het geheim van het leven ligt in de juiste cel-voeding en het vermogen van cellen om zichzelf te ontgiften en te ontdoen van giftige stoffen. Om de noodzakelijke voedingsstoffen te kunnen ontvangen, zijn cellen voortdurend in contact met water. Water reguleert de stofwisseling, de spijsvertering, de bloedsomloop, celreproductie, het verhoogt het immuunsysteem van het lichaam, vervoert informatie door het hele lichaam en houdt de lichaamstemperatuur op peil. Onze gezondheid en veroudering zijn direct gekoppeld aan het watergehalte in ons lichaam.


Meer dan 70% van de mensen lijden aan chronische uitdroging, terwijl meer dan 30% een defect dorst-mechanisme heeft, waardoor men het gevoel van dorst hebben, verward met honger. Het kleinste tekort aan water kan uitdroging veroorzaken, de stofwisseling vertragen en vermoeidheid tot gevolg hebben. Om die reden is het belangrijk om water te drinken ook al heeft men geen dorst. Water is leven, dus zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft.


26 weergaven0 opmerkingen